TEME

 

Iskoristite popuste 06.12. u City Center One West poslovnici na sljedeći asortiman:

  • Bioderma 20%
  • Biokap 20%
  • Darphin 20%
  • Dietpharm 20%
  • Dr. Stribor Crna linija 20%...
 

Tijekom trudnoće i dojenja javljaju se povećane potrebe za određenim nutrijentima koji su od velike važnosti za pravilan rast i razvoj ploda, ali i za zdravlje trudnica i dojilja, te za njihov imunitet. Osim izbalansirane prehrane, dovoljno odmora i sna, umjereno kretanja, treba obratiti pažnju i na nekoliko nutrijenata važnih za pravilno funkcioniranje imuniteta...

 

Dječji imunitet je tema koja nikad nije toliko aktualna kao u jesensko vrijeme kada mlađa djeca kreću u jaslice i vrtić, a starija u škole. To je početak učestalog pobolijevanja jer se djeca susreću sa  brojnim uzročnicima bolesti (bakterijama i virusima), a s mnogima tek po prvi put. Rastom i razvojem djeteta, raste i osnažuje se i njegov imunosustav kao temelj zdravlja cijelog organizma...

 

Pomanjkanje pažnje i hiperaktivni poremećaj (ADHD – engl. Attention deficit hyperactivity disorder) jedan je od najčešćih neuroloških poremećaja kod djece .Zahvaća oko tri do sedam posto djece, s time da je češći kod dječaka.

 Posrijedi su djeca koja imaju smanjenu ili onemogućenu sposobnost koncentracije , usredotočenost na zadatke kao i veći broj epizoda impulzivnih reakcija, čak i agresivnosti...

 

1. prosinca je Svjetski dan borbe protiv AIDS-a koji se obilježava još od 1988. i prvi je globalni dan zdravlja uopće. Cilj mu je podizanje svijesti o samoj bolesti, napredak u prevenciji i liječenju te iskazivanje solidarnosti s oboljelima.

Simbol iskazivanja solidarnosti je nošenje crvene vrpce. Sama ideja crvene vrpce potječe od dvanaest umjetnika koji su 1991. u New Yorku osmislili crvenu vrpcu...

 

GRIPA (Influenza) je kratkotrajna akutna bolest koju karakterizira nagli početak, nešto sporiji oporavak i mogućnost razvoja brojnih komplikacija. Uzročnik gripe je virus influenze koji spada u porodicu Ortomyxovirodae. Postoje tri tipa A  B i C. Od virusa A mogu se razboljeti ljudi, ali i životinje (npr.svinje,ptice,konji..), virus B je "rezerviran" samo za ljude, dok virus C inficira i ljude i životinje ,ali nema veliku važnost za čovjeka jer izaziva blage oblike bolesti. Influenza se među ljudima prenosi kapljicama iz nosa i grla inficirane osobe koja kiše i kašlje....

Svjetski dan kronične opstruktivne bolesti pluća se ove godine obilježava 19.studenog  pod motom „Još nije prekasno“ na poziv Svjetske zdravstvene organizacije i Globalne inicijative za kroničnu opstruktivnu plućnu bolest s ciljem povećanja svijesti o KOPB-u među zdravstvenim djelatnicima, javnozdravstvenim službama i općom populacijom. Pozivaju se sve osobe koje pate od KOPB-a,kao i sve osobe koje su izložene štenom utjecaju duhanskog dima na poduzimanje osnovnih mjera za poboljšanje zdravlja pluća. Naglašava se važnost pravovremene dijagnoze, uočavanja simptoma bolesti te adekvatne skrbi oboljelih.

Šećerna bolest jedna je od najučestalijih i najbržerastućih bolesti modernog društva te se procjenjuje da trenutno u svijetu od nje boluje preko 422 milijuna ljudi. Ukoliko se nastavi ovakav trend, predviđanja su da će broj oboljelih u sljedećih dvadesetak godina porasti za 50%.

ŠTO JE DIJABETES?

Dijabetes je stanje kronično povišene razine šećera u krvi koje tijelo ne može samo regulirati jer gušterača u potpunosti ili djelomično prestane proizvoditi inzulin, odnosno jer proizvedeni inzulin nije djelotvoran u organizmu.

Almagea® PRENATAL OMEGA3+ - IDEALAN OMJER KLJUČNIH VITAMINA, MINERALA I ESENCIJALNIH MASNIH KISELINA KOJI TREBAJU ŽENI U REPRODUKTIVNOJ DOBI PRIJE ZAČEĆA, ZA VRIJEME I POSLIJE TRUDNOĆE

Neosporna je važnost dovoljnog unosa kritičnih vitamina i minerala tijekom trudnoće i dojenja, no za razvoj djeteta, podjednako je važno unositi i dovoljno omega-3 masnih kiselina. Kao odgovor na potrebe trudnica kreiran je Almagea® Prenatal Omega+ : jedini pripravak  na našem tržištu koji sadrži kritične nutrijente za zdravu trudnoću i dojenje u kombinaciji s omega-3 masnim kiselinama . Almagea® Prenatal Omega+ osigurava DHA -za razvoj djeteta važnu omega -3 masnu kiselinu, zadovoljava povećane potrebe za folnom kiselinom, bogat je željezom te pomaže zadovoljiti i potrebe trudnica i dojilja na vitaminu B6, B12, magneziju i jodu. Aktivnosti  sastojci  dolaze u  obliku Licaps®  kapsule koje  dodatno povećavaju učinkovitost apsorpcije visokovrijednih aktivnih tvari te su kapsule blage za želudac.

Pčelarstvo Radošević, hrvatski obiteljski proizvođač pčelinjih proizvoda, predstavlja jedinstveni proizvod izuzetne biološke aktivnosti i visoke hranjive vrijednosti – matičnu mliječ. Matična mliječ je izlučevina iz žlijezda pčela radilica, a služi za hranu, dugovječnost i plodnost matice, te se zbog svog dokazano blagotvornog učinka na ljudski organizam sve češće koristi kao pomoć kod raznih zdravstvenih problema. Dokazano je kako njezino redovito uzimanje značajno potpomaže zdravlje i dugovječnost čovjeka.

Voda čini čak dvije trećine sastava matične mliječi, a u suhoj tvari najzastupljenije su bjelančevine i ugljikohidrati. Osim bjelančevina, matična mliječ sadrži tvari koje su važne za nesmetano funkcioniranje organizma: nezasićene masne kiseline, aminokiseline, vitamine (B1, B2, B6, C, E, niacin, pantotenska kiselina, biotin, inozitol i folna kiselina), minerale, neuroprijenosnike i ugljikohidrate. Najdjelotvornija antibakterijska tvar matične mliječi je nezasićena masna kiselina 10 HDA koja, povrh toga, potiče proizvodnju kolagena važnog za mladenački izgled kože.

U zimskim mjesecima najčešće su akutne infekcije gornjeg dišnog sustava. Uzročnici se vrlo lako prenose s čovjeka na čovjeka prvenstveno kapljičnim putem (govorom, kihanjem, kašljanjem...), ili  dodirom s oboljelom osobom ili kontaminiranih predmeta (kvake, rukohvati...).

Prehlada - najčešća bolest dišnog sustava, uzrokuju je različiti virusi, ali i bakterije. U pravilu bolest zahvaća gornje dijelove dišnog puta: nos, sinuse, grlo, no može zahvatiti i grkljan (laringitis) i pluća (akutni bronhitis).

Simptomi: hunjavica, kihanje, začepljenost nosa, grlobolja, promuklost, suhi kašalj, suzenje očiju, konjuktivitis, blaga glavobolja, umor. Temperatura je većinom normalna do blago povišena. Inkubacija traje par dana, a sama prehlada oko 7 dana. Kašalj, suhi, se može zadržati i par tjedana...

Potrebe kože mijenjaju se tijekom godišnjih doba.Tijekom hladnih mjeseci koža traži dodatnu njegu, zaštitu i hidrataciju. Koža je izložena UV zrakama, vjetru, hladnoći, niskoj razini vlage i onečišćenjima iz zraka. Bez obzira na tip i stanje kože, štetni utjecaji čine kožu suhom, ispucalom, zategnutom, dehidriranom i crvenom. Oštećenje hidrolipidnog filma kože i posljedično gubitak vlažnosti može biti različitog intenziteta. Ako je koža jako suha i hidrolipidni film kože jako oštećen, koža postaje nezaštićena i osjetljiva na infekcije. Zbog skidanja sloja rožnatih stanica i oštećenja hidrolipidnog filma važno je svakodnevno nadomještati sastojke kojima se regenerira hidrolipidni film, a to su npr. ceramidi, kolesterol, masne kiseline i pantotenska kiselina jer imaju ulogu navlačenja i zadržavanja vode. To omogućuje stanicama rožnatog sloja da ostanu uredno povezane, odnosno da nisu dehidrirane, što je glavni preduvjet održavanja zaštitne funkcije kože. Niske temperature pogoduju pojačanoj keratninizacije kože pa ona izgleda grublje i bore su vidljivije.