TEME

U Opatiji je od 24.do 26.svibnja 2018. u organizaciji Udruženja farmaceuta regije Zagreb i Hrvatskog farmaceutskog društva održano XI. Savjetovanje farmaceuta. Tema ovogodišnjeg Savjetovanja bila je Ljekarnička skrb i odgovorno samoliječenje. U okviru službenog programa, održan je izbor najboljih ljekarničkih javno zdravstvenih projekata koje su ustanove implementirale i provele u svojim Ustanovama s ciljem promicanja ljekarničke skrbi i odgovornog samoliječenja,povećanja sigurnosti pacijenata te bolje suradnje sa liječnicima I drugim zdravstvenim radnicima.

Mandis pharm je predstavio projekt “Uloga ljekarnika u kontroli i praćenju terapije” i osvojili smo 3. nagradu za inovativnost i uspješnost u implemeniranju u svakodnevni rad.

Projektom smo pokazali važnost aktivnog pristupa ljekarničkog tima u svakodnevnoj skrbi za zdravlje naših pacijenata. Kontrola propisane terapije, razgovor s pacijentom u prostoru diskrecije, kontrolna mjerenja, otkrivanje medikacijskih pogrešaka samo su dio aktivnosti kojima se svakodnevno susrećemo.