TEME

UC-II® - INOVATIVNI TIP KOLAGENA
Novi kolagen za klinički dokazanu obnovu hrskavice.

Glavna uloga kolagena je povezivanje kostiju u zglobove, obavijanje organa i mišića te zaštita živaca i krvnih žila. Osim toga, kolagen doprinosi elasticitetu kože te spaja tetive i zglobove. Kako godine prolaze, u ljudskom organizmu se smanjuje mogućnost samostalne sinteze kolagena. Istraživanja su pokazala da se u mladosti gubitak kolagena brzo nadomješta, no s godinama postaje sve izraženiji pa se računa da nakon 25. godine života tijelo prosječno gubi 1,5 % kolagena godišnje. Najbolji primjer za to vidimo u smanjenoj elastičnosti kože, borama na koži te bolovima u zglobovima koji nerijetko mogu rezultirati poremećajima i bolestima koštano-mišićnog sustava. Nedostatno stvaranje kolagena može uzrokovati stradavanje zglobova koje se očituje kao bol u zglobovima, manjak fleksibilnosti te njihova opća slabost.

Zašto nam je potreban kolagen tip II?
Kolagen tip II uglavnom je prisutan u tekućini koja se nalazi između hrskavice u zglobovima. Njegova glavna uloga je potpora hrskavice i zglobova u tijelu, a najviše je istražen prije svega za ulogu potpore gibljivosti zglobova te kod smanjenja bolova kod artritičnih problema (osteoartritis).

UC-II® = spoj kompliciranog imena i snažnog djelovanja
UC-II® je prirodna standardizirana aktivna komponenta, poseban i patentirani oblik nativnog kolagena tip II koji je u brojnim znanstvenim istraživanjima pokazao pozitivne učinke na zdravlje lokomotornog sustava.

Ciklus obnove zglobova
S obzirom da se proizvodnja kolagena usporava kako starimo, pomoć u unosu dovoljne količine kolagena možemo pronaći u obliku dodataka prehrani s kolagenom. Kako biste potaknuli prirodnu obnovu kolagena u organizmu, usporili njegov fiziološki gubitak, obratite pozornost da vaš odabrani proizvod svakako sadrži kolagen tip II.
Dnevne aktivnosti, sport i tjelovježba te svakodnevni stres mogu potaknuti trošenje hrskavice i upale zglobova. UC-II® kolagen potiče aktivnost enzima koji uklanjaju oštećenu hrskavicu (faza čišćenja) te potiče protuupalnu kaskadu reakcija čime se omogućuje obnavljanje hrskavice.

Put od tisuću milja počinje prvim korakom
Zbog dokazane efikasnosti u kliničkim studijama na pacijentima s osteoartritisom koljena, UC-II® kolagen nalazi svoje mjesto u sastavu inovativnog dodatka prehrani Almagea® MOTION SUPPORT+. MOTION SUPPORT+ je dodatak prehrani nove generacije s inovativnim kompleksom 4 ključna sastojka za zdravlje hrskavice, mišića i kosti: UC-II® (patentirani kolagen tip II), vitamin K2, vitamin D3 i vitamin C. Za zdravlje kostiju posebno se ističe sinergijsko djelovanje vitamina K2 i vitamina D3 pa su tako istraživanja pokazala kako njihova kombinacija utječe na normalnu funkciju mišića i značajno povećanje gustoće kostiju jer omogućuju učinkovitiju ugradnju kalcija u kost. Vitamin C, najpoznatiji za funkciju imuniteta i kao antioksidans, doprinosi normalnom stvaranju kolagena te je bitan za njegovu apsorpciju i umrežavanje.

Kome se preporučuje MOTION SUPPORT+?
MOTION SUPPORT+ se preporuča tjelesno aktivnim osobama svih dobnih skupina koje žele poboljšati pokretljivost zglobova te očuvati hrskavicu, kosti i mišiće te osobama zrele i starije dobi s tegobama i bolestima lokomotornog sustava.

Inovativnost, sigurnost i efikasnost
MOTION SUPPORT+ iznimno je ugodan za korištenje jer dolazi u izuzetno malim Licaps® kapsulama i uzima se samo jedna mala kapsula dnevno. Upravo jedna kapsula sadrži 40 mg UC-II® nedenaturiranog kolagena tipa II, što je jednako efikasnosti kao tri tablete s glukozaminom (1500 mg) i kondroitinom (1200 mg).
Licaps kapsule porijeklom su od riblje želatine iz obnovljivih izvora, ne sadrže GMO, plastifikatore, šećer, gluten, škrob, laktozu niti konzervanse.